Nyirokmasszázs


A nyirokmasszázs során a kötőszövetre gyakorolt lágy fogástechnikával lehet elérni a nyirok folyadék megfelelő áramlását, a felesleges nyirok elvezetését.

A masszázs kivitelezésénél nagyon fontos a nyomáserősség, a nyomás iránya, a masszázs ritmusa és az hogy a nyirokcsomóktól kiindulva, attól egyre távolodva végezzük el a finom nyomásokat. A megfelelő masszázstechnika biztosítja a nyirokáramlást. Túl erős nyomás esetén sérülhet a nyirokér, melynek regenerálódása 24 órát vesz igénybe. Egészséges ember esetében a lágy mozdulatoknak köszönhetően egy teljesen fájdalommentes, az idegeket nyugtató, relaxáló masszázsban lesz része a vendégnek.

A nyirokmasszázs elvégezhető akár részlegesen is, azaz a problémás testrész nyirokútjait kezelve. Például egy térd ödéma esetén a comboktól kiindulva végig a lábak, lábszárak, boka rész, vagy például szénanáthás állapotban csak az arc és a felsőtest nyirokútjainak kezelése is elégséges lehet. Ha méregtelenítés a cél, akkor minden esetben a teljes test kezelése ajánlott.

A nyirokmasszázs megszünteti az anyagcsere zavarokat, kiüríti a szöveti ödémákat – csökkentve ezáltal az érintett szervek fájdalmát – indirekt módon javítja a vérkeringést, a sejtek táplálék és oxigén ellátását.

Legkorábban csak néhány kezelés után látható a nyirokmasszázs egyértelmű eredménye. Érdemes tehát egy 4-5 alkalmas kúrát venni vagy lehetőség szerint 7-14 naponta jönni nyirokmasszázsra.

Mikor javasolt a nyirokmasszázs?

  • Minden pangásos állapotnál (ödéma, rosacea, vérömleny),
  • Gyulladások esetén (de nem lázas állapotban!): kismedencei gyulladás, izületi gyuladások, arc- és homloküreg gyulladás,
  • Az egészséges testi, szervi működéshez,
  • Sport sérülések, sebek gyógyulásának elősegítéséhez,
  • Méregtelenítéskor, alakformálásra, narancsbőr megszüntetésére,
  • Puffadás, székrekedés vagy egyéb emésztőrendszeri problémák megszüntetésére,
  • Fejfájás, migrén, alvászavar esetén,
  • Allergia, ekcéma esetén

A sokrétű alkalmazás mellett van több ellenjavallat is, melyről érdemes előzőleg tájékozódni.