Hogyan tovább? Döntések meghozatala

Sokan kerülnek választás elé életükben, hogy merre, hogyan tovább. Például az anyák gyermekszülés után. Van, akit nem vesznek vissza munkahelyére, és van, aki önszántából nem akarja folytatni korábbi munkáját, és életvitelét. A döntés nem mindig egyszerű, sőt sokszor útkereséshez vezet, egy új út megtalálásához. 28154385-csinos,-fiatal-nő,-hogy-a-döntés-a-nyilakkal-és-kérdőjel-a-feje-fölött Bármennyire hihetetlen, de ebben is tudnak segíteni a Bach-virágeszenciák. A működés magyarázata abban rejlik, hogy a megfelelő eszencia visszavezet minket a saját énünkhöz, oda ahol a külső hatások nem nyomják el saját akaratunkat, megérzéseinket, ahol mindent egyben látunk, és tisztán. Legutóbb ilyen útkeresési, döntéshozatali problémával keresett megy egy fiatal, kisgyermekét még otthon nevelő nő. Merre tovább, jók a megérzései, melyik ötletét kezdje kidolgozni, elköteleződni mellette? A keverékébe a következő eszenciákat tettem:
  • Rozsnok: segít az útkeresésben, az egy téma/megvalósítás melletti elköteleződésben (ez lehet gyerekeknél a továbbtanulás, pályaválasztás, felnőtteknél életmódváltás, munkahely váltás, új szakma kitanulása, stb.)
  • Szikárka: ez az eszencia a bizonytalanság kiküszöbölését hívatott elősegíteni, valamint ha 2 dolog között ingadozik az ember, akkor ott segít a döntésben.
  • Kékgyökér: véletlen egybeesés a nevével, de valóban a gyökerekhez visz vissza, a saját belső énjéhez, aki mindig tudja mi a jó irány. Segít az intuitív döntéshozatalban, megerősít saját döntéseinkben, hogy ne mindig mástól várjunk megerősítést. (hát nem “csoda”, hogy akik kapnak ebből az eszenciából nem mindig jönnek vissza? … mert megkapták a lökést, amire szükségük volt az adott probléma megoldásához..)
  • Gyertyán: ezt az eszenciát azért adtam, mert a kisgyermek melletti mindennapos helytállás, gondoskodás, és sokszor ugyanolyan napok van, akitől elvonják az energiát. Főleg azoktól, akik korábban dinamikus és változatos munkát végeztek. Kismamáknak gyakran adom ezt az eszenciát.
Az eredmény: 3 hét múlva kaptam visszajelzést, miszerint a döntés megszületett és nagyon jól érzi magát a segítséget kérő.

Alvászavar felnőtteknél

Az alvászavar olyan formáit, mint az elalvási nehézségek, éjszakai ébredés, nehéz visszaalvás jól orvosolhatjuk egyes Bach-virágeszenciával.
Fehérvirágú vadgesztenye

Fehérvirágú vadgesztenye

A Fehérvirágú vadgesztenye sokak által ismert dísznövény. Ennek kivonata segít lecsillapítani a körben járó gondolatokat, melyek miatt nehéz lehet az elalvás. Szintén ez a csepp alkalmazandó abban az esetben is, ha éjszaka felébredünk, és elkezd pörögni az agyunk valamin, amit meg kell oldanunk. Ha nagyon fáradtak vagyunk, olyannyira, hogy már az elalvás sem megy, akkor az Olajfa eszenciát ajánlom. Lelki-testi kimerültségre ható eszencia, mely ilyen esetben mély, nyugodt alvást eredményez. Ha stressz gyötör, és ez nehezíti az elalvást , akkor a Szilfa virágkivonat válik be. Ha pedig belső szorongást érzünk, de nem tudjuk megfogalmazni, hogy ez mitől van, akkor a Rezgőnyár cseppeket ajánlom.
Rezgőnyár

Rezgőnyár

Sokan bizony idegesek is lesznek, attól, hogy nem tudnak időben eladni. Ezért nekik ajánlom a Nebáncsvirágot (türelem virága). Az eszenciák jól megválasztott keveréke is alkalmazható, abban az esetben, ha egyszerre több tünet is van (pl. stressz, türelmetlenség, idegesség). A Fehérvirágú vadgesztenye akut probléma esetén (tehát, ha nem rendszeres az elalvási zavar, hanem mondjuk egy idegen helyen töltjük az éjszakát, és így okoz gondot az elalvás) töményebb formában, azaz középhígításban is alkalmazható. Abból max. 3-4 cseppet 1 dl vízben feloldva igyunk meg. Hamarosan álom jön a szemünkre.