Túrák – Zebegény 10 km-es körtúra

Régóta szeretek túrázni, jönni-menni. Egyedül, azonban csak a helyi kiserdőben szoktam sétálni, de ez nem kihívás, lévén gyerekkorom óta csinálom ezt.  :-) 

A legutóbbi túrán egyedül maradtam, mert túl későn szóltam a társaimnak. Gondoltam ez nem lehet akadály. Azt azért el kell mondanom, hogy:

  1. Nem ismerem a turista térképeket.
  2. A telefonom ugyan okos, de én a múlt században születtem… és még nem gyúrtam át teljesen magam a mostani világra.
  3. Mint már említettem még soha nem indultam el egyedül.

Az idő viszont gyönyörű volt, és nekem nagyon mehetnékem volt aznap. Kinyomtattam hát két útvonalat. Az egyik hosszabb részletes leírással, a másik rövidebb nem részletes leírással… ezt választottam. 3x tévedtem el.  :roll: Szerintem közrejátszottak a gyönyörűbbnél gyönyörűbb pillangók. Míg őket csodáltam, elfelejtettem nézni az útjelzéseket..

Persze nem én voltam egyedül az erdőben, van szám, és kérdeztem is mindenkit, aki velem szemben jött. A 10 km szerintem 12 lett, de egyáltalán nem fáradtam el. Ezt a távot 10 év alatti gyerekek is simán végig gyalogolják.

Innen néztem ki az útvonalat: https://okolelek.wordpress.com/2015/04/17/kortura-a-dunakanyarban/ 

Mindenkinek ajánlom, hogy legyen minél többet a szabadban. Mozogjon, túrázzon, fusson, kinek mi a jó, élvezze és csodálja a természetet!

 

 

 

Egyensúly

Ma, ebben e gyönyörű hóesésben kimentem sétálni a közeli erdőbe. Rég jártam erre. De most hívást éreztem. Az erdő közepén átöleltem egy öreg, magas fenyőfát. Hálás voltam, kaptam és adtam. Hálát adtam, és megköszöntem az Égieknek, hogy most itt lehetek, tehetem azt, amihez kedvem van, ami ebben a valóságban megerősíti a bennem lévő egyensúlyt. Nem kellett más, csak ez.

Áldás

Heart+mandala+1,for+artsite

A növények és állatok is “szeretik” a virágcseppeket

Nagyon szeretem a növényeket. Gyerekkorom óta sok növény vesz körül a kertben és a lakásban egyaránt. Mikor távol voltam hosszabb időszakra, akkor sajnos növényeim fele elpusztult, pedig akkor is locsolta valaki a családban.. Egy ideje nem használunk semmilyen vegyszert a kertben. Mikor jöttek a levéltetvek, akkor elsősegélycsepp és vadalma eszencia pár cseppjét tettem egy spriccelő edénybe, majd kipermeteztem a növényekre. A hatás nem olyan gyors, mint kemikáliák használata esetén, de 1-2 hét után eltűnnek a levéltetvek. Nem árt rásegíteni azzal, hogy egyszerűen a kezünkkel “lemorzsoljuk” a levéltetvek nagy részét. Addig sem szenved a növény. Átültetéskor szintén jó az elsősegélycsepp használata a locsolóvízben. Állatokkal mi a helyzet? Oltás, állatorvosi vizsgálat, vihar, tüzijáték esetén használjunk elsősegélycseppet. tegyük az ivóvizükbe (4-5 csepp a tálba), vagy ha nagyon ijedt az állat, akkor a kezünkbe cseppentsük, és onnan ő lenyalja (kutya, cica esetén).
Mount Vernon, ahol Dr. Edward Bach élt és dolgozott

Mount Vernon, ahol Dr. Edward Bach élt és dolgozott

Saját felelősségünk

ÉLETÜNKÉRT MI MAGUNK VAGYUNK FELELŐSEK. Nem ér másra kenni a felelősséget, nem ér a környezetet okolni, nem ér embereket okolni, politikát, tanárokat, orvosokat, szomszédokat…mindenkit csak a magunk felelősségét el nem ismerni. Azért jöttünk ide, hogy fejlődjünk. Ehhez lehetnek segítőink, útitársaink, gyógyítóink, de mindez a segítség semmit nem ér, ha ÖNMAGUNKAT nem vonjuk be. Felelősség – Bach-virágterápia: gyermekeinkért mi vagyunk felelősek, a cseppek rendszeres beszedetése kamasz kor alatt még a mi, azaz a szülők feladata. Amikor nagyobbak lesznek már csak ajánlani tudjuk nekik, és ha valóban jó a kapcsolatunk, és nekik valóban a cseppek szedésére van szükségük, akkor biztos vagyok benne, hogy tizenéves gyermekünk is be fogja szedni a számára szükséges virágkeveréket. Felnőttkorban is meg kell érni a változásra, a változtatásra. Elszántság, kitartás, felelősségvállalás. A virágcsepp keverék szedése akkor lesz eredményes, ha a tanácsadó által meghatározott mennyiségben és gyakorisággal szedjük a cseppeket, betartva azt a néhány előírást, ami a szedésre vonatkozik.  A tanácsadó segít  a problémák felismerésében, javaslatokat tesz, amit érdemes átgondolni, meditálni, mélyebbre nézni, mint általában tesszük. Ha valóban úgy döntünk itt az ideje a pozitív változásnak, és hiszünk a természet erejében és törvényeiben, akkor legyünk felelősek abban is, hogy az előírtak szerint BESZEDJÜK a cseppeket. NE feledjük, a gyógyítók segítőink, és NEM A PROBLÉMÁK MEGOLDÓI. AZOK MI MAGUNK VAGYUNK. vizcseppsziv