Bach-virágterápia


Dr. Edward Bach angol orvos által kidolgozott gyógymód, mely magas rezgésű virágeszenciák alkalmazásával indítja el a gyógyító folyamatokat.

A virágeszencia keverék szedése az élet szinte minden területén pozitív változást idéz elő a problémák megoldásában. Önállóan alkalmazva vagy más gyógymódokat kiegészítve is hatásos a Bach-virágterápia. Az eredmény egy kiegyensúlyozottabb, harmonikus életérzés, többek között önmagunk jobb megismerése által és saját belső egyensúlyunk helyreállításával.

A személyre szabott eszenciakeverék néhány hónap alatt változást hoz a régóta tartó problémák megoldásában. Akut esetben pedig elég csak pár nap vagy 1-2 hét ahhoz, hogy észrevegyük a pozitív változást.

Néhány terület, ahol a virágcsepp keverék kiválóan alkalmazható:

  • Megelőzés: betegségeink nagy része az egyensúlyvesztésből fakad. Mikor azt érezzük, hogy valami rosszul vagy jobban is mehetne, változásra érett, akkor már érdemes terapeutához fordulni.
  • Stresszes élethelyzetekben, a jó alvás eléréséhez
  • Gyermekeknél óvodai, iskolai beilleszkedési, tanulási problémák esetén
  • Lelki egészség fenntartására
  • Mindenféle változás idején (élethelyzet, életkori változások)
  • Tulajdonság, viselkedésbeli változások elősegítésére

Kisbaba kortól idős korig mindenki szedheti.

Esettanulmányok a Blog menüpont alatt olvashatók.

A személyes konzultáció időtartama körülbelül 1-1,5 óra, melynek végén természetesen elkészítem és átadom a személyre szóló cseppkeveréket. Egy 30 ml-es adag körülbelül 4-5 hétre elegendő mennyiséget biztosít.

DSC_0677WEB

Rachelle Hasnas 2000-ben megjelent A Bach-virágterápia alapjai című könyve az első volt, melyet ebben a témában a kezembe vettem anno. Egyszerűen, érthetően fogalmazva beszél a virágterápiáról. Vannak kedvenc részeim. Az egyik ilyen részt szeretném idézni, melyben a problémák hagymahéj szerű lefejtéséről (azaz a legégetőbb, leginkább megmutatkozó problémával kell először foglalkozni, majd szépen haladva tovább feldolgozni a többit is) és megoldásáról ír a szerző: “A lélek önmagában szépséges és tökéletes. Miközben a negatív érzésekből falat emelünk, az igazi valónkat gátoljuk az önkifejezésben. Elvesztettük a kapcsolatot a bennünk rejlő istenséggel, mert más céloknak rendeltük alá. E miatt válunk beteggé. Feladatunk kiszabadítani az évek alatt ráhalmozott rétegek alól, hogy újból létrejöhessen a személyiség és a lélek közvetlen kapcsolata. Távolítsuk el a negatív héjakat, szüntessük meg a kiegyensúlyozatlanság okait! Akkor helyreáll az eredeti egyensúly,  és ismét azzá válunk, akik valójában vagyunk – isteni teremtményekké.”

Dr. Edward Bach a Magatoktól szenvedtek c. írásából idézve: “E gyógyírok megemelik rezgésszintünket, és megnyitják csatornáinkat spirituális valónk befogadására.. Gyógyítanak, nem a betegség megtámadásával, hanem azáltal, hogy feltöltik testünket magasabb rendű természetünk csodálatos vibrációival, s ennek hatására a betegség eltűnik, akár a hó a napsütésben.”