Nyirokmasszázs – méregtelenítés, immunerősítés

A nyirokrendszer egészséges működése nagyon fontos szervezetünk méregtelenítése szempontjából. A nyirokmasszázs többek között ödémás állapotok, különféle gyulladások kezelésénél, sérülések, műtétek utáni regenerációban segít, de nem utolsó sorban nyugtatólag is hat az idegrendszerre. A nyirokmasszázs a fogyókúrák kiegészítője is lehet.

A nyirokrendszer nyirokerekből és nyirokcsomókból áll. A nyirok áramlása egyirányú, és nincs “motorja” (mint a vérkeringésnek a szív), mozgását a környező szervek, izmok nyomó hatása biztosítja. A nyirok áramlását a kötőszövetre gyakorolt lágy nyomással lehet serkenteni. Különösen fontos ez, ha pangó folyadék került a szövetek közé, azaz ödémás állapotban van egy-egy végtag, vagy testünk egy része. A nyirok a szervezetünk részére felesleges vizet, fehérjéket, elhalt sejteket, idegen anyagokat (pl. a táplálkozással bekerült adalékanyagokat), baktériumokat, vírusokat, szervetlen anyagokat, salakanyagokat és zsírt tartalmaz. Nem megfelelő nyirokműködés esetén ezek a számunkra felesleges és sokszor káros anyagok felhalmozódnak a szervezetünkben.

A nyirokcsomók szűrőkként működnek, a falósejtek segítségével tisztítják a nyirkot. Mindezek miatt is nagyon fontos, hogy nyirokrendszerünk egészségesen működjön.

A nyirokrendszer működését támogathatjuk nyirokmasszázzsal, infraszaunázással, mozgással, elégséges és jó minőségű víz fogyasztásával, különféle gyógyteák fogyasztásával.

A nyirokmasszázs jótékony hatása néhány kezelés után már biztosan megfigyelhető. Ajánlott kúraszerűen igénybe venni, évente 2-3 alkalommal állapottól függően.