Vadalma eszencia – a tisztító

A Vadalma Bach-virágeszenciát viszonylag ritkán használom, de ez az időszak – tavasz eleje, a természet ébredése a régi, elhasznált váltása, méregtelenítés ideje – mintha kikényszerítené a tisztulást. Ami természetesen jó, és szükséges is.

Hogyan segít a Vadalma? Testi-lelki szinten tisztít. Például ismeretlen eredetű kiütések megjelenésekor érdemes a Vadalma eszenciát a középhígításban használni, úgy hogy abból fél pohár vízbe 3 cseppet csepegtetünk, és kortyonként isszuk. Ezt naponta 2-3 alkalommal ismételjük. Kipróbáltam, bevált. 5-6 nap kezelés után a kiütések maradéktalanul elmúltak. Ez akut esetben használatos így. (Szakorvosi diagnózis nem árt! Ki kell zárni az esetleges allergiát vagy fertőző betegséget.) Abban az esetben, ha időszakonként jön elő az ekcéma, akkor 1. meg kell figyelni, hogy minek a hatására erősödik fel, 2. kötődik-e évszakhoz?, 3. tudunk-e segíteni megfelelő táplálkozással a helyzeten. Ha a kiütések hosszabb ideje vannak jelen, akkor érdemes a személyre szabott keverékbe tenni az eszenciát (ekkor nem a középhígítást kerül fogyasztásra, hanem a tovább hígított eszencia). Pattanásos bőr esetén szintén egy hosszabb Vadalmás kúrára lehet szükség.

DE, a Vadalma eszencia segít elhagyni az olykor rögeszmés tisztaság mániát is. Ha valaki “állandóan” takarít, nem érzi tisztának maga körül a környezetet, akkor lehet, hogy ő túlérzékeli vagy inkább túlreagálja a dolgokat. Ilyenkor lehet, hogy csak a vele élők figyelmeztetéséből tudja, hogy amit csinál már nem egészséges. Ekkor tud rajta segíteni a személyre szabott keverékben adagolt Vadalma eszencia.

A Vadalma eszencia megelőzésként adható fertőzés veszélyes időszakokban. Így könnyebben elkerülhetjük a betegségeket.

Szintén bevált nálam, hogy a szobanövényeimet Vadalma és Elsősegélycsepp eszenciák hígított keverékével permetezem. Jó levéltetvek, és egyéb szúró-szívó kártevők (pl. atkák) ellen. Tulajodképpen erőre kap a növény, és saját maga birkózik meg a kártevőkkel szemben.

Nem utolsó sorban a tavaszi tisztítókúrák során is alkalmazható, mert elősegíti a test és lélek tisztulását.