Kétségbeesés, talajvesztettség, depresszió

Vannak nehéz pillanatok, időszakok, amikor még a nagyon stabil emberek is meginognak. Én azt gondolom, hogy fontos belemenni az érzelmi mélységekbe fentre és le egyaránt. A probléma feloldására és külső segítségre akkor lehet szükség, ha többször, hasonló helyzetekben visszatérő megingásról van szó, vagy hosszabb ideje fennálló, a mindennapi tevékenységeket zavaró, korlátozó érzelmi egyensúlyvesztésről beszélünk.

A teljes kétségbeesés nagyon jó “ellenszere” a Szelídgesztenye eszencia a Bach-virágeszenciák közül.

A szelídgesztenye vagy szelídgesztenyefa (Castanea sativa) a bükkfafélék családjába tartozó, gyors növekedésû fafajta. Hívják még édes gesztenyének, európai vagy jóféle gesztenyének is. Jelentõsebb szelídgesztenyések (leginkább fenyõvel elegyest) Magyarországon az Alpokalján vannak. Nagy termetû fa, akár 30 m magasra is megnõ. Kérge csavarodó kéregkötegektõl bordás. Rügyei zömökek, kerekdedek.   Fényes, bõrszerû, keskeny, 10-20 cm hosszú, váltakozó állású, hosszúkás lándzsa alakú levelei szúrósan fogazottak, mindkét oldalon 4-7 éles foggal. A fogak hosszúak, hegyesek, közöttük a bemetszések lekerekítettek. Gyakran karéjos is. A levél csúcsa keskeny, hegye rövid. A levélnyél hossza 2-5 cm. A levél színe sötétzöld; fiatalon szõrös, késõbb kopasz. Fonákuk fiatalon nemezesen szõrös, a sûrû szõrzet miatt színe a szürkétõl a fakózöldön át a fehéresig változhat. Egy-egy levélen 15-20 pár oldalér nõ. A levél válla ritkábban szív-, többnyire széles ék alakú vagy lekerekített.   Hímnõs barkavirágzata felálló, látványos. Csúcsán a virágzat nagy részét adó sárga porzók nyílnak, alapjuknál pedig a zöld termõs virágok, gyakran a porzóknál késõbb. A megporzás után a termõs virágok gömbbé növekednek; egy-egy ilyen gömbben két-három termés nõ. Fényes, barna makktermése a gesztenye. Ennek kupacsa zöld, sûrûn tövises, szúrós. A meszes talajt rosszul tûri. Melegkedvelõ: a téli fagyokat elviseli ugyan, de termése a Kárpátoktól északra csak kivételesen jó években érik be. Június-júliusban virágzik. Virágait részben a szél porozza be, részben a rovarok. Az érett gesztenyék októberben hullanak a földre a felpattanó kupacslevelek közül. Termése, a gesztenye nagyon sokféleképpen használható.  (Forrás: Wikipédia)

Virágzó szelídgesztenye

Természetesen hirtelen sokk helyzetben még mindig az Elsősegély cseppek eszencia az elsősorban használandó szer. Viszont, ha olyan helyzetbe kerülünk, ami hosszabb ideig tart – például veszteségek feldolgozása, élethelyzetek megváltozása és annak feldolgozása – akkor olyan eszenciára van szükség, ami a nagyon mély állapotból nemcsak kimozdít, hanem hosszabb ideig tartó szedés (1-3 hónap) esetén beindítja az öngyógyító programot, az egyensúly visszaállítását.  A pozitív változás akár pár nap szedés után is megmutatkozik, de 1 hónapon keresztül mindenképpen ajánlatos szedni a cseppeket.

A reményvesztettség és depressziós állapotra a Sülzanót és a Vadrepce eszenciák szedését javasolom, valamint a Tárnics eszenciát, mely segít abban, hogy gyökeret verjünk világunkban, megerősödjön a hitünk, a bizalmunk a történésekben.

Abban az esetben, ha az általunk nehéz helyzetekben pánik érzést is megélünk, akkor a Napvirág eszencia vissza tudja adni erőnket, hogy kilépjünk a szorító érzésből.

Mindig meg kellene találnunk a probléma eredőjét, mert a megoldáshoz ez elengedhetetlen. Javítani lehet az állapoton, de végleges gyógyulás, illetve változás akkor tapasztalható, ha lélek önmagát gyógyítja meg azzal, hogy felismeri az “eredőt”, szembesül vele, és adott esetben elfogadja vagy tovább dolgozik rajta, “megnézi” a következményeket, szembesül azokkal is. A “feltáró” munkában egy szakemberrel való beszélgetés mellett a meditáció is nagyon hasznos. A virágeszenciák közül az Ernyős madártej oldja a sérüléseket, traumákat, majd a Dió eszencia segít abban, hogy feldolgozás után túllépjünk, és haladjunk tovább az utunkon.

Lehetnek segítőink, terapeuták, – sőt sok esetben elengedhetetlen, hogy találkozzunk ilyen emberekkel – de megoldás mindig ÖNMAGUNK vagyunk.

Feszültségekkel teli és reményvesztett állapot fennállása esetén a Bach-virágterápia mellett én még a meridián energia masszázst javaslom a hozzám fordulóknak.