Szőlőmagolaj és szőlőmag őrlemény jótékony hatásai

Akik régóta járnak hozzám tudják, hogy saját magam által összeállított olajos krémet használok a talpmasszázshoz. Nagyon egyszerű: szőlőmagolaj és méhviasz összeolvasztott keveréke, melybe masszázs előtt pár csepp illóolajat keverek bele.

Hogy miért a szőlőmagolajat választottam? Nagyon egyszerű. Jó minőségű, hidegen sajtolt szőlőmagolajhoz viszonylag könnyen és olcsón hozzá lehet jutni. Nagyon jó és könnyű vele dolgozni. Már régóta ismertem különféle krémek készítésénél, melyet a CsudaBoltban (http://csudadio.hu/) szerzek be. Méhviasz is kapható itt!

Egy ideje allergiás tünetek megszüntetésére is használom a családban a szőlőmagot, pontosabban a szőlőmag őrleményt. A szőlőmagban található proantocianidin antioxidáns hatása 50-szer erősebb, mint az E vitaminé, és legalább 20-szor erősebb a C vitaminénél! Az antioxidánsoknak nagy szerepe van az allergia elleni “harcban”, de például a bőr öregedésének folyamatát is csökkenti.. és teljesen természetes!

A szőlőmagolajnak gyógyító hatása van a szív- és érrendszerre, visszerekre, hat a koleszterin szintre, izületi gyulladást csökkenti. Külsőleg és belsőleg is alkalmazható.

stock-photo-27340857-garpe-seed

Allergia megszüntetésére a vörös szőlőmag őrlemény hatásosabb, mint a fehér szőlőből készült.